Mijn naam is Sam van Rootselaar, plantenliefhebber en amateurtuinder.

Waarom deze interesse in planten? Daar kan ik geen concrete reden voor geven, het is een gevoel van liefde, wat ik al op jonge leeftijd had. Bij mijn opa en oma in de tuin zat ik al met een schepje in de border vanaf het moment dat ik er een kon vasthouden. Inmiddels heb ik sinds 2012 een volkstuin waarin ik naar hartenlust kan experimenteren, kweken, en oogsten.

Mijn visie op planten en eigenlijk ook al het andere leven is dat we op deze aarde allemaal verbonden zijn met elkaar, maar ook afhankelijk van elkaar. Gemaakt van dezelfde stoffen die ontstaan zijn in de sterren, en allemaal bewoners van dezelfde planeet. Dit gevoel is sterker geworden vanaf dat ik meer ben gaan tuinieren. Als je in de tuin bent merk je namelijk goed, dat overal om je heen leven is, waar een enorm complexe wereld achter schuil gaat. Een wereld die in de huidige tijd met wetenschappelijke en technische ontwikkelingen steeds meer geheimen prijs geeft.

Mijn missie is om andere mensen te verwonderen, interesseren en enthousiast te maken door zoveel mogelijk te laten zien wat een mooie en wonderlijke planten er bestaan in de wereld en om ons heen. Zo hoop ik te bereiken dat mensen (nog) meer van planten gaan houden, zoals ik zelf meer verwonderd raak en van ze ga houden, naarmate ik meer over planten ontdek. Tevens hoop ik mensen te kunnen helpen door informatie te geven over dingen die ik door de jaren heen heb geleerd in de tuin.