Nieuw ontdekte podcasts over tuinieren

2019 was een jaar waarin podcasts steeds populairder werden, met een goede reden! Het is een fantastische manier om informatie te delen en een boodschap te verspreiden. Ook bij de in 2019 nieuw ontdekte podcasts was het heel mooi om te zien hoe mensen die gedreven worden door hun passie voor tuinieren, planten en natuur, waardevolle informatie beschikbaar maken voor iedereen die geïnteresseerd is.

De podcasts waar ik in 2019 het meest naar luisterde, zijn ook gelijk allebei nieuwkomers op onze lijst. Ze zijn Engelstalig, maar bevatten vele afleveringen die bomvol zitten met bruikbare informatie en inspiratie die zeker ook in Nederland van toepassing kan zijn. Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje en je kunt ze vanaf nu ook terug vinden op de verzamelpagina met podcasts over tuinieren.

The Joe Gardener Show
De podcast van Joe Lamp’l, in Amerika een belangrijke ambassadeur van natuurlijk tuinieren. Hij zet zich op vele manieren in om kennis beschikbaar te stellen over allerlei onderwerpen die gaan over alles wat met natuurlijk tuinieren te maken heeft. Denk hierbij aan het stimuleren van biodiversiteit in de tuin, samenwerken met het bodemvoedselweb, tuinieren en klimaatverandering, jaarrond moestuinieren, design ideeen enzovoort. Tevens geeft hij online cursussen en is hij host van de televisieshow “Growing A Greener World”, waarvan je de afleveringen ook kunt bekijken op het gelijknamige Youtube kanaal. Ik heb het afgelopen jaar enorm veel van deze podcasts geleerd en kan hem daarom ten zeerste aanraden!

A Way to Garden
Een podcast van Margaret Roach, auteur van vier boeken en autoriteit op het gebied van tuinieren. Deze podcast kenmerkt zich door de hoogwaardige interviews die wekelijks worden gepubliceerd. Onderwerpen lopen uiteen van tuinieren en landscaping, vogels, boeken en recepten. Erg informatief en bruikbaar door de vele experts die aan het woord komen. Neem ook eens een kijkje op haar website voor interessante artikelen over deze onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *